Intrafood 24: betrouwbare en actuele kennis

Dé beurs voor ingrediënten, functionele hulpstoffen, macro- en micronutriënten

De tweejaarlijkse vakbeurs Intrafood biedt meer dan ooit een brede blik op grondstoffen, ingrediënten, hulpstoffen, additieven en halffabrikaten voor de voeding-, dranken- en nutrasector. Dankzij een uitgebreid aanbod aan wetenschappelijk onderbouwde seminars vindt u gegarandeerd de juiste inzichten voor een oplossing op uw maat.

Intrafood foto 1
Intrafood is dankzij haar sterke focus en specialisatie uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor de voedingsindustrie in de Benelux

Sterke focus

Intrafood biedt een uniek aanbod binnen de food vakbeurzen door in te zoomen op de basis van alle voedingsprocessen: grondstoffen, ingrediënten, hulpstoffen, additieven en halffabrikaten. Het aanbod blijft niet alleen beperkt tot producten, maar omvat ook aanverwante diensten zoals knowhow, technologie, loonwerk, laboratoria, consulting en onderzoekscentra. Dankzij deze duidelijke focus en sterke specialisatie is Intrafood uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor de voedingsindustrie in België en Nederland.

De voedingsindustrie staat niet stil en dus blijft ook Intrafood zich ontwikkelen. In 2024 wordt het aanbod significant uitgebreid in de richting van de nutrasector en fortified & enriched foods. Hiermee speelt de vakbeurs in op de groeiende bewustwording voor gezonde, nutritioneel hoogwaardige voeding. Met een recordaantal van 110 exposanten bent u zo weer helemaal mee met de trends van vandaag en morgen.

De toekomst in beeld

Intrafood heeft nog een andere troef: een reeks hoogstaande en inspirerende seminars, samengesteld door een wetenschappelijk comité onder leiding van de Universiteit Gent. Deze presentaties bieden de laatste inzichten binnen de branche en vormen een unieke gelegenheid om u op behapbare wijze te informeren. Zowel actuele trends als state-of-the-art informatie over gespecialiseerde en wetenschappelijke thema's komen aan bod.

De seminars worden gebundeld volgens twee centrale thema's: de toepassing van AI bij productontwikkeling en hedendaagse, gezonde nutritionele concepten met duurzame natuurlijke ingrediënten. Bijzonder relevante onderwerpen, voor u professioneel en overzichtelijk uiteengezet door experten ter zake.

Was u altijd al geïnteresseerd in het potentieel dat AI te bieden heeft, maar weet u niet waar te beginnen? Wilt u verduurzamen maar is het al lang niet meer duidelijk wat nu echt duurzaam is en wat onterecht gehyped wordt? Op Intrafood worden deze complexe kwesties in het vizier genomen en op heldere wijze verkend. Geen loze verkooppraatjes dus, maar concrete handvatten waarmee u aan de slag kan.

Programma 25 september

  • 11:00-11:45 - prof. dr. Xavier Gellynck (UGent): Wat bepaalt de prijs van grondstoffen en ingrediënten nu en morgen? Een overzicht van mogelijke determinanten (NL)
  • 11:45-12:30 - Valerie Vercammen (Be-sup): Voedingssupplementen in België (NL)
  • 12:30-13:15 - ir. Michiel Schreurs (VIB-KU Leuven): Welke opportuniteiten zijn er voor AI binnen de voedingsindustrie? (NL)
  • 13:15-14:00 - ir. Lynn Verstrepen (Bestmix): Enhancing food and feed production through Artificial Intelligence (EN)
  • 14:00-14:45 - ir. Tess Plaquet (Rousselot): Collagen Peptides & Beauty: Latest market & scientific updates to glow from the inside out (EN)
  • 14:45-15:30 - ir. Julia Eichholtz (DIL – German Institute of Food Technologies): Encapsulation and embedding of vitamins, minerals, and other active substances by cold extrusion technology (EN)
  • 15:30-16:15 - dr. ir. Eric De Maerteleire: Tekorten aan (micro)nutriënten bij vegetarische en veganistische voeding (NL)

Programma 26 september

  • 11:00-11:45 - Bernard Lahousse (Foodpairing): Hoe AI, digital twins en knowledge graphs product ontwikkeling kunnen versnellen (NL)
  • 11:45-12:30 - ir. Tess Plaquet (Rousselot): Collagen Peptides & Beauty: latest market & scientific updates to glow from the inside out (EN)
  • 12:30-13:15 - ir. Julia Eichholtz (DIL – German Institute of Food Technologies): Encapsulation and embedding of vitamins, minerals, and other active substances by cold extrusion technology (EN)
  • 13:15-14:00 - ir. Lynn Verstrepen (Bestmix): Enhancing food and feed production through Artificial Intelligence (EN)
  • 14:00-14:45 - Hilde Van der Straeten (Korys): Sustainability in the Food Sector: Korys' investment strategy and values (EN)
  • 14:45-15:30 - ir. Claudia Delbaere (Cacaolab): Is cacaovrije chocolade de duurzame toekomst? (NL)
  • 15:30-16:15 - dr. ir. Eric De Maerteleire: Tekorten aan (micro)nutriënten bij vegetarische en veganistische voeding (NL)
Intrafood foto 3
De standhouders en de seminars bieden een totaalpakket op het vlak van grondstoffen, ingrediënten, additieven en halffabrikaten

Voor wie?

Intrafood richt zich op food professionals die zich willen voorbereiden op de toekomst. Denk maar aan verantwoordelijken binnen de afdelingen research & development, productontwikkeling, productie, aankoop, kwaliteitszorg, marketing en algemene directie van:

  • Fabrikanten van food & beverage: o.a. bereide gerechten & traiteurproducten; bereidingen op basis van AGF; dranken; droge voeding; sauzen; visbereidingen; vleeswaren; zoetwaren, brood en gebak; zuivel; pet food; vegetarische en veganistische producten.
  • Cateringbedrijven en hoofdkantoren van retailbedrijven.
  • NIEUW: fortified & enriched foods, speciale voeding bij sarcopenie, parenterale voeding, maaltijdvervangers, healthy food concepten, voedingssupplementen ...

Intrafood staat voor een 'no-nonsense'-succesformule, met een relatieve kleinschaligheid met uniforme standenbouw, een ontspannen sfeer en gratis catering. Zowel de deelnemers als het aanbod zijn hierbij gericht op de Benelux. Deze context vormt de perfecte basis om diepgaande gesprekken te voeren waarbij zowel bezoekers als exposanten ruimschoots de kans krijgen om verder te gaan dan enkel het uitwisselen van businesscards. Ideaal om de essentie van uw noden te bespreken.

Intrafood foto 2
Op Intrafood kunt u in een ontspannen sfeer diepgaande gesprekken voeren over de noden van uw bedrijf

Praktische info

Data en openingsuren
Woensdag 25 september 2024 van 9:30 tot 17:30
Donderdag 26 september 2024 van 9:30 tot 17:30

Locatie
Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (België)
Hal 6 | toegang via Xpo Noord
GPS Adres: President Kennedylaan 100, 8500 Kortrijk

Catering
Gratis broodjes en drankjes voor bezoekers en exposanten.

Parking
Bezoek de website van Kortrijk Xpo voor meer info.
Parkeerticket: € 7,00 / 24u  (parking P2 > P7).

Toegang
Intrafood is enkel toegankelijk voor professionelen.
Gratis bezoek met voorregistratie via deze link.

INTRAFOOD
DOORNIKSESTEENWEG 216
8500 KORTRIJK
+3256241111
info@kortrijkxpo.com
www.intrafood.be

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.