Voorkom ijs en sneeuw in koel- en vriescellen

In de koelopslag van voedingsproducten is het reguleren van vochtigheid cruciaal. Het handhaven van een stabiel klimaat is onmisbaar voor het behoud van productkwaliteit, het garanderen van veiligheid binnen de faciliteit en het minimaliseren van operationele kosten.

Munters publireportage foto 1

Geen vocht, geen ijsvorming

Of een product nu opgeslagen dient te worden bij vriestemperaturen of louter bij gekoelde condities, zoals in een reguliere koelkast, het behoud van kwaliteit en versheid is in gekoelde opslag sowieso van groot belang. Hierbij is niet alleen temperatuurbeheersing essentieel, maar ook de regulering van de relatieve vochtigheid. Volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie dient de luchtvochtigheid onder de 60% R.V. (2-22 °C) te blijven.

Hoe houd je een gekoelde ruimte vochtvrij? Door een ontvochtigingsoplossing van Munters te gebruiken, beheers je de relatieve vochtigheid. Dit garandeert conformiteit met strikte gezondheidsstandaarden, zoals in de voedsel- en farmaceutische sector, en blijft de productkwaliteit op langere termijn gehandhaafd, waardoor producten maximaal houdbaar zijn. Met de ontvochtiger van Munters hou je de luchtvochtigheid het hele jaar door onder controle, ongeacht de omgevings- of weersomstandigheden.

Optimaliseer de veiligheid en werkcondities in koelruimtes

In koelruimtes zijn veiligheid en efficiëntie cruciaal. Toch zijn er uitdagingen die de veiligheid van de medewerkers in koelhuizen in gevaar brengen. Hier een blik op enkele veelvoorkomende problemen en het belang van hun aanpak:

  • Gladde Vloeren: IJs en condensvorming kunnen gladde vloeren veroorzaken, waardoor het risico op uitglijden en vallen toeneemt.
  • IJsafzetting: Ophoping van ijs aan plafonds of hoger gelegen structuren kan naar beneden vallen, wat een potentieel gevaar vormt voor het personeel eronder.
  • Mistvorming: Vochtige lucht kan tot mistvorming leiden, wat het zicht belemmert en navigatie binnen de ruimte bemoeilijkt.

Munters publireportage foto 2

Visbedrijf Quisquater & Co heeft zijn werkomgeving in de vriesruimte verbeterd dankzij Munters

Als reactie op de groeiende vraag besloot Visbedrijf Quisquater & Co haar bedrijf uit te breiden met extra vriescapaciteit. Echter, de hoge vochtigheid in de omgeving van de nieuwe vriescel zorgde voor diverse uitdagingen. IJs en sneeuw vormden zich op de vloer van de vriescel, de rekken waar de vis en zeevruchten werden bewaard en op de producten zelf. Dat bracht potentiële risico’s voort op vlak van werkveiligheid, hygiëne en kruiscontaminatie. Om deze uitdagingen aan te pakken, kwamen ze al snel bij Munters uit.

Munters publireportage foto 3"Meteen na de installatie van de totaaloplossing van Munters merkten we een enorm verschil. Het ijs en de sneeuw in de vriezer verdwenen als sneeuw voor de zon. En de temperatuur in de productieruimte steeg van -2 ºC naar de gewenste +10 ºC. Zo creëerden we een aangenamere, veiligere en hygiënischere werkomgeving voor zowel onze producten als onze medewerkers, wat resulteerde in een verhoogde motivatie en minder ziektedagen. Ons personeel waardeert dat enorm", legt Quisquater Managing Director Maxim Seghers uit. Lees hier het volledige verhaal.

MUNTERS
OUDE BAAN 3
2800 MECHELEN
+3215285611
be.info@munters.com
www.munters.com

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.