- 17 mei 2017
- | Bron: Foodprocess
Innovatielab arbeidsorganisatie
Praktijkgerichte opleiding bij 4 productiebedrijven

Groeiende voedingsbedrijven worden met heel wat uitdagingen geconfronteerd. Via het innovatielab krijgt u zicht op de eigen arbeidsorganisatie en wordt u op weg gezet om het bedrijf efficiënter en flexibeler te organiseren, en eigenaarschap te creëren op de werkvloer.
Het innovatielab van Flanders’ FOOD, Alimento en Flanders Synergy richt een praktijkgerichte opleiding van vier sessies in, telkens ‘ten huize van’ een productiebedrijf. Elke sessie start met een rondleiding bij het gastbedrijf, waarna er wordt ingezoomd op acht bouwstenen: visie, leiderschap, teams, individu, proces, macrostructuur, microstructuur en systemen.
Tussen de sessies door krijgen de deelnemers een opdracht mee, om zo gaandeweg een analyse van én een actieplan voor het eigen bedrijf te maken. Per bedrijf nemen twee of meerdere sleutelpersonen (bedrijfsleider, productiemanager, HR, ...) deel. Zo krijgen een aantal personen van het bedrijf dezelfde inzichten mee en wordt een grotere basis voor verandering gelegd. In totaal kunnen vier tot zes voedingsbedrijven zich hiervoor aanmelden.
Timing:
- Start: vrijdag 16 juni 2017 (9u-17u) - Zonnehoeve Production (Eke)
- Woensdag 30 augustus 2017 (12.30-17.30)
- Donderdag 5 oktober 2017 (9u-17u)
- Woensdag 8 november 2017 (12.30-17.30)
Inschrijven kan via www.flandersfood.com/events.