BELGIUM CHOCOLATE AWARDS 2024

VAKWEDSTRIJD zet uw producten in de kijker bij professionele afnemers

1

Heeft u een unieke chocoladecreatie, holgoedconcept of relatiegeschenk gecreëerd die u wilt voorstellen aan Chocolaterie en aan onze jury? Aarzel dan niet en stel deze aan ons voor.

SCHRIJF U IN VOOR DE BELGIUM CHOCOLATE AWARDS

Ook in 2024 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie de 12de editie van de Belgium Chocolate Awards. Met dit initiatief belonen we opnieuw de beste chocoladecreaties en zetten we uw vakmanschap volop in de kijker. In navolging van het succes van de vorige edities bekronen we ook dit jaar andere productcategorieën die niet enkel gericht zijn op consumenten maar ook op professionele afnemers.

CATEGORIEËN

U kunt zich inschrijven in een van de volgende categorieën:

  • Prefamac Classy 2BESTE PRALINE Net als bij de voorgaande edities gaan we opnieuw op zoek naar de Beste Praline van het Jaar. Deze categorie staat open voor zowel professionals als voor studenten. De grote veranderingen tov de vorige edities zijn dat er enerzijds voor de vulling gewerkt moet worden met maximaal 2 verschillende lagen en 1 structuur en anderzijds dat er ook een moule ter beschikking gesteld wordt voor de deelnemers. De moule wordt voorzien en geleverd door de firma Prefamac. Het gaat om de Classy 2-moule (zie foto hiernaast en 3D beeld hieronder).
    Het thema dit jaar is 'Discovery'. De jurering is voor deze categorie is voorzien op 30 mei 2024. Voor deze categorie kunnen staat het maximale aantal deelnemers op 50.

  • BESTE BEAN-TO-BAR CHOCOLADEREEP  
    Chocolatiers nemen steeds meer het volledige proces zelf in handen nemen, van het uitzoeken van de betere cacaobonen tot het roosteren en malen van de bonen tot de afgewerkte chocolade. Bent u volledig mee met het bean-to-barverhaal? Schrijf u dan in.
  • BESTE CHOCOLADE RELATIEGESCHENK
    Chocolade wordt heel erg gewaardeerd als relatiegeschenk en gezien heel wat chocolatiers hiervoor unieke concepten uitwerken, willen we hen via deze categorie extra visibiliteit geven. De inzendingen worden voorgelegd aan de zaakvoerders en aankoopverantwoordelijken van de top 10.000 lezers van Professional Media Group.
  • BESTE HOLGOEDECONCEPT 
    Chocolade holgoedfiguren zijn producten die een ruim potentieel hebben voor professionele afname. De deelnemende holgoedconcepten (reeks van ingekleurde figuren en vormen in een specifieke look & feel) zullen daarom verkozen worden door de aankoopverantwoordelijken van verschillende foodretailers.
  • BESTE WHITE LABEL CHOCOLADEPRODUCT
    Bij deze nieuwe categorie gaan we op zoek naar chocoladeproducten die onder white label worden aangeboden. White label is een term die wordt gebruikt om een product of dienst te beschrijven die wordt geproduceerd door een bedrijf, maar wordt verkocht en aangeboden onder de naam en branding van een ander bedrijf. Het product of de dienst wordt aan de klant geleverd zonder enige verwijzing naar de oorspronkelijke producent, zodat het lijkt alsof het afkomstig is van het bedrijf dat het aanbiedt. Hierdoor kan het bedrijf dat het white label product of de dienst aanbiedt, het snel en efficiënt op de markt brengen zonder de noodzaak om het zelf te ontwikkelen of produceren.

De categorie pralines staat open voor zowel professionelen als voor studenten. De overige categorieën zijn enkel voor professionelen. U kunt per categorie één dossier insturen dus dat betekent meer kans om te winnen!

UW VAKMANSCHAP IN DE KIJKER

U kan enkel winnen bij uw deelname want alle genomineerde projecten zetten we online in de kijker bij 35.000 food professionals en geven we zo de aandacht die ze verdienen. Alle deelnemende creaties en chocolatiers worden
- gepubliceerd op onze website
- en voorgesteld in de online magazines. 

VOOR WIE

- ambachtelijke chocoladebewerkers
- industriële chocoladebewerkers
- chocolademakers
- brood- en banketbakkers
- patissiers
- ijsbereiders

TIMING

  • Inschrijven Belgium Chocolate Awards vakwedstrijd:
    deadline: 15 maart 2024
  • Dossier indienen Belgium Chocolate Awards vakwedstrijd:
    deadline: 15 april 2024
  • Jurering creaties:
    donderdag 30 mei 2024
  • Uitreiking op Food & Drinks Discovery Days
    September 2024. 

DEELNAMEBIJDRAGE 

DEELNAME WEDSTRIJD

- deelname met één creatie/concept aan de vakwedstrijd 
- online voorstelling van uw creatie/concept 
- toegang tot de Food Discovery Day

Deelnamebijdrage professionelen/leerkrachten:
- 75 euro per creatie/concept
- 25 euro per extra creatie/concept
Deelnamebijdrage studenten:
- 50 euro 

De facturering vindt plaats na bevestiging van uw dossier.

Heeft u een unieke chocoladecreatie, holgoedconcept of relatiegeschenk gecreëerd die u wilt voorstellen aan Chocolaterie en aan onze jury? Aarzel dan niet en stel deze aan ons voor:

SCHRIJF U IN VOOR DE BELGIUM CHOCOLATE AWARDS

CONTACT

Voor alle bijkomende informatie over de vakwedstrijd en/of mogelijkheden tot samenwerking,
contacteer ons:

Voor meer informatie over de vakwedstrijd,3
contacteer Louise Vanthuyne
via lvt@pmg.be
of op het nummer 050/24.04.04


Interesse om partner te worden, 2
contacteer Robin Deseure
via rds@pmg.be 
of op het nummer 050/24.04.04

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.