- 04 oktober 2022
- | Bron: Delicatesse
Presa in winterse tooi met Portosaus van Delino
De Portosaus, een culinaire saus bereid met porto en een fijn kruidenboeket. Ook te gebruiken in combinatie met room of sinaasappel, of te gebruiken als marinade. Verkrijgbaar in een emmertje van 3 kg en dit minstens tot het eindejaar, daarna tot einde stock.
Ingrediënten
- 800 g presa Iberico
- 1 dl olijfolie
- 1 jonagoldappel
- 4 stronken grondwitloof
- Verse jonge tijm
- 6 dl Portosaus DELINO
- 8 duchesse aardappelen/pureetorentjes
Bereiding
- Warm uw oven voor op 180°C.
- Kruid de presa met peper en zeezout en smeer in met de olijfolie. Warm een bakpan heet en kleur er de presa in aan. Gaar verder in de oven.
- Snijdt de appel en witloofstronken in kwartjes en bak aan in de vleespan. Verdeel er wat tijm over en bak kort op.
- Besprenkel met wat water en laat garen onder deksel.
- Warm de Delino Portsaus met wat extra jonge tijmblaadjes.
- Warm de duchesse aardappelen in de oven tot deze mooi gekleurd zijn.
Presentatie
Schik de gestoofde appel en witloof met daarbij in plakjes gesneden presa, werk af met de Delino Portosaus.
Werk af met de duchesse torentjes.
TIP: U kan de presa en de saus ook perfect samen in de oven opwarmen en de Delino Portosaus als een warme marinade gebruiken.