Presa in winterse tooi met Portosaus van Delino

De Portosaus, een culinaire saus bereid met porto en een fijn kruidenboeket. Ook te gebruiken in combinatie met room of sinaasappel, of te gebruiken als marinade. Verkrijgbaar in een emmertje van 3 kg en dit minstens tot het eindejaar, daarna tot einde stock. 

delinoIngrediënten

  • 800 g presa Iberico
  • 1 dl olijfolie
  • 1 jonagoldappel
  • 4 stronken grondwitloof
  • Verse jonge tijm
  • 6 dl Portosaus DELINO
  • 8 duchesse aardappelen/pureetorentjes

Bereiding

  • Warm uw oven voor op 180°C.
  • Kruid de presa met peper en zeezout en smeer in met de olijfolie. Warm een bakpan heet en kleur er de presa in aan. Gaar verder in de oven.
  • Snijdt de appel en witloofstronken in kwartjes en bak aan in de vleespan. Verdeel er wat tijm over en bak kort op.
  • Besprenkel met wat water en laat garen onder deksel.
  • Warm de Delino Portsaus met wat extra jonge tijmblaadjes.
  • Warm de duchesse aardappelen in de oven tot deze mooi gekleurd zijn.

Presentatie

Schik de gestoofde appel en witloof met daarbij in plakjes gesneden presa, werk af met de Delino Portosaus.
Werk af met de duchesse torentjes.

TIP: U kan de presa en de saus ook perfect samen in de oven opwarmen en de Delino Portosaus als een warme marinade gebruiken.

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.