echte vaklui vormen student-slagers tot professionals

ter groene poorte

vaklui stimuleert

Francis Vandermeersch heeft zelf een opleiding slagerij achter de kiezen en geeft intussen al tien jaar les in de slager-opleiding aan Ter Groene Poorte. De school kiest heel bewust om echt vakmannen te kiezen als hun lesgevers. "Want alleen zo kan je kennis correct en gepassioneerd doorgeven", klinkt het.

brede basis 

Francis: "Ik heb al gemerkt dat leerlingen die bij ons starten, vaak een onrealistisch beeld hebben van vlees en van het beroep. Vaak doen de wildste verhalen over frikandellen de ronde. De beste manier om dat te ontkrachten is door ze de handen uit de mouwen te laten steken en hen zelf één te laten maken. Zo schetsen we hen een duidelijk beeld wat het beroep precies inhoudt. Een slagerij van vandaag is zo veel meer dan vers vlees. Ook salades, vleesbereidingen en bereide gerechten behoren tot de kerntaken. Ook dat krijgen de leerlingen vanaf dag één mee. Maar ook het uitbenen van vlees behoort tot de basis. We hebben hier het geluk om te mogen werken met geweldige infrastructuur. Iets waar we in vergelijking met andere scholen zeker in uitblinken."

test

Beste oriëntatie

Is deze manier van lesgeven dan ook een succesfactor in het verdere verloop van hun studiecarrière? "Absoluut", klinkt het resoluut bij Francis. "Tijdens de eerste graad krijgen de leerlingen per richting (hotel, slagerij en bakkerij) modules van telkens 11 weken. Dankzij deze methodiek kunnen we de leerlingen op de beste manier oriënteren bij het maken van hun keuze. En met succes, want eens ze in het derde jaar zitten, is er weinig verloop."

francis

 

TER GROENE POORTE
SPOORWEGSTRAAT 14
8200 BRUGGE
050/403.020
inlichtingen@tergroenepoorte.be
www.tergroenepoorte.be

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Professional Media Group 

Professional Media Group maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.