- 10 december 2024
- | Bron: Chocolaterie
Ter Groene Poorte vernieuwt opleiding tot chocolatier
Inhoudelijke facelift voor specialisatiejaren
Met de start van het schooljaar 2025-2026 geeft Ter Groene Poorte de zevende leerjaren (specialisaties) een inhoudelijke facelift waardoor hun studenten sterker dan ooit naar het werkveld kunnen. Wie specialiseert, investeert in zichzelf en tilt zijn of haar vakkennis naar het hoogste niveau. Levensecht leren is de motor van specialisatie. Met de focus op veel praktijk scherp je je basisvaardigheden aan tot je een meester bent in je vakgebied. Je komt in contact met de boeiende bedrijfswereld, loopt stage in toonaangevende zaken en je passie en creativiteit gaan hand in hand met je innovatieve blik op voeding. Je wordt niet alleen een specialist in je vak, maar je ondernemerschap schenkt je de mogelijkheden om snel je dromen en ambities waar te maken.
De inhoud
Voeding en kunst worden in dit schooljaar met elkaar verweven. Je leert niet alleen lekkere creaties te maken in chocolade- of suikerwerk, maar je kan je artistieke talent kwijt in hoogstaande sierstukken. Binnen dit specialisatiejaar krijg je les van vakmensen die jaren expertise kunnen voorleggen. De focus wordt voor honderd procent gelegd op chocolade en dat in alle facetten: van innovatieve pralines tot kunststukken, van Sinterklaas tot Pasen, van ijskappen tot confiserie. Ook in de planning: mooie studiereizen in binnen- en buitenland. Zelfs een prachtige reis naar de cacaoplantages in Mexico behoort tot de mogelijkheden. Een zevende jaar om van te watertanden van begin tot eind.
Levensecht leren is de motor van specialisatie
De aanpak
Met twintig uur praktijk is 'doen' absoluut de motor van deze opleiding. Meer dan ooit ga je in dit specialisatiejaar met chocolade aan de slag en dit in onze gespecialiseerde lokalen. Daarnaast krijg je twee uur technische vakken, die aansluiten bij de praktijk, en bieden we lessen aan die focussen op ondernemerschap en marketing, maatschappelijke oriëntatie en communicatie. Ideaal als je later een eigen zaak op het oog hebt en je je wil profileren zoals het hoort.
Basisvaardigheden aanscherpen tot je een meester bent in je vakgebied
Na zeven weken stage in gerenommeerde zaken in binnen- of buitenland krijg je op het einde van het schooljaar van ons een beroepskwalificatie tot chocolatier en een attest van ondernemerschap. Ook stage in het buitenland met Erasmusondersteuning behoort tot de mogelijkheden. Je toekomst ligt in fijne en gespecialiseerde chocoladezaken of gastronomische restaurants. Het kan alle kanten uit, maar creatief zal het ongetwijfeld altijd wel zijn.
SPOORWEGSTRAAT 14
8200 BRUGGE
+3250403020
inlichtingen@tergroenepoorte.be
www.tergroenepoorte.be
