- 31 augustus 2023
- | Bron: Bakery
SOLAREC Professional lanceert bioversie van bladerdeegboter
SOLAREC Professional’ is de nieuwe lijn voor professionelen. Het merk werd twee jaar geleden gelanceerd en de bladerdeegboter beet de spits af. Florien Didriche, die in 2022 werd uitgeroepen tot ‘meilleur boulanger-pâtissier belge francophone’, stelde ze mee op punt met de botermeesters van SOLAREC.
Nieuw: bladerdeegboter bio
Een bioversie van de SOLAREC Professional bladerdeegboter is eind 2023 beschikbaar en wordt in avant-première voorgesteld op Broodway in september. De botermeesters van SOLAREC beheersen hun vak zodanig goed dat ze een ideale plasticiteit en stevigheid geven aan het product met een kwaliteit die constant is het hele jaar door. Resultaat: een luchtige bladerdeeg voor uw viennoiserie.
Experten loven SOLAREC Professional

Florian: “SOLAREC contacteerde me om samen de SOLAREC Professional bladerdeegboter op punt te stellen. De botermeesters van SOLAREC kwamen naar mijn atelier en we bespraken samen de resultaten in het productieproces van viennoiserie. In functie van hoe de boter reageerde, adviseerde ik bepaalde dingen. Op die manier konden de botermeesters aanpassingen doen en de boter verfijnen.”
Sinds de dag dat het recept van de bladerdeegboter op punt staat, ging Florian ermee aan de slag en gebruikt hij geen andere meer omdat de boter de perfecte textuur heeft. “Ze is wat zouter dan andere boters. Dat SOLAREC nu ook een bioversie heeft ontwikkeld, kan ik alleen maar toejuichen. Zodra ik de kans krijg ze uit te proberen, zal ik die niet laten liggen”, besluit Florian.
De bladerdeegboter valt intussen in de smaak bij alle bakkers die ze al testten. Ze wordt zelfs geapprecieerd door chef-patissier Jimmy Griffin, auteur van het boek ‘Art of Lamination’, de bijbel voor bladerdeeg: “Ik heb uw bladerdeegboter gebruikt en vond ze uitmuntend.”
Broodway stand 1124
Kom in avant-première kennismaken met de SOLAREC Professional biobladerdeegboter op Broodway in Kortrijk Xpo (zondag 24 – woensdag 27 september 2023) - stand 1124.
